Gå til indhold
Guide: Sådan indretter du dit soveværelse

Forrige artikel Den perfekte seng til det lille hjem
Næste artikel Ekstra opbevaring i soveværelset

Guide: Sådan indretter du dit soveværelse

Alle drømmer om et soveværelse, hvor man kan koble af og finde ro. Og det er faktisk muligt at opnå, gennem din indretning. En rolig atmosfære og en god nats søvn, får du ikke kun ved at investere i en god seng.

Vil du skabe et soveværelse, hvor du virkelig kan slappe af, kan du her læse vores 5 gode tips til indretningen af dit soveværelse.

1. Brug rolige farver
Du kan med fordel anvende rolige farver i din indretning af soveværelse, for at det bliver et roligt og behageligt sted at opholde sig. Det gælder både på dine møbler, dit valg af sengetøj, dine gardiner og øvrige møbler i rummet.

Mørke og afdæmpede farver virker ofte beroligende, og de skaber en afslappet atmosfære. Men du kan også vælge et lyst og mere naturligt univers, da det også kan skabe ro for øjet. Det vigtigste er, at du holder dig til en enkelt farveskala, så der er sammenhæng og ro for øjet.


2. Vælg den rigtige seng
Sengen er det vigtigste møbel i soveværelset. Derfor skal du prioritere at have en seng, som er tilpasset dig, og som sikrer dig en god nattesøvn. Det er særligt vigtigt, når man tænker på, at du tilbringer en tredjedel af dit liv i din seng. Dog kan du også godt tænke design ind i dit valg af seng.

Tag for eksempel et kig på vores senge med eksklusive sengegavle, som kan give dit soveværelse et mere eksklusivt og personligt præg.

3. Fjern dit rod
En god nats søvn kræver så få forstyrrende elementer som muligt. Og eftersom rod er et forstyrrende element, så sørg derfor for, at alt i dit soveværelse har en plads.

Pak dine ting væk i dine klædeskabe og skuffer, så der ikke ligger noget fremme, når du skal i seng. Er pladsen trang, kan du med fordel overveje vores senge med opbevaring. Dem finder du lige her.

4. Indret med den rigtige belysning
Når du skal indrette dit soveværelse, er belysningen en vigtig faktor. Vi anbefaler en loftslampe, der står for den generelle oplysning af rummet – gerne med et varmt skær, så du kan skabe den helt rette, rolige atmosfære.

Derudover er det vigtigt med sengelamper i hver side af sengen, så man kan læse en god bog om aftenen, uden at forstyrre sidemakkeren.5. Skab hygge med puder og tæpper
Du tilbringer mange timer i dit soveværelse, så derfor må det gerne være et hyggeligt og indbydende rum, som du har lyst til at opholde dig i.

Du kan skabe hygge i soveværelset ved at dekorere sengen med lækkert sengetøj, pyntepuder og et flot sengetæppe. Vi har et stort udvalg af lækre tekstiler fra danske Aiayu i rolige farver, der vil skabe den helt rigtige stemning, der gør, at du glæder dig til at komme i seng hver aften.